“Ik zou willen dat ze stil was..” – Zine

Het leven was een beetje druk afgelopen tijd; je start niet elk jaar een nieuwe studie, verhuist naar een nieuwe stad terwijl je middenin een pandemie leeft. Dat zijn hectische dingen. Maar Thank God heb ik gisteren een herkansing ingeleverd en ook mijn tweede semester op de kunstacademie gehaald en kan ik nu af en toe een momentje van rust nemen zonder deadlines die me blijven achtervolgen.

Terwijl ik mijn kamer opruim, al het werk van de afgelopen twee semesters bij mijn ouders thuis heb gedumpt en mijn laptop leeg haal, kom ik best wel wat werk tegen dat ik graag nog wil delen met jullie. Werken die eigenlijk zijn net zoals mijn blogs; vertellend en gevuld mijn ervaringen, frustraties en herinneringen van mezelf of van anderen.

Dit allemaal is een kleine introductie om nu een paar spreads/beelden te delen uit een klein boekje dat ik heb gemaakt voor mijn individueel onderzoek tijdens mijn eerste semester. Ik wilde mijn eigen visuele stem versterken en daarom heb ik best wel wat autobiografisch werk gemaakt, geïnspireerd op dagboek-aantekeningen. De tekst van dit boekje kwam tot stand tijdens een les en ik heb het toen snel opgeschreven. Het is wel eens waar niet het mooist boekje maar toch wil ik het graag delen 🙂

“Stil maar vol oordeel” gaat over de angst om niet goed genoeg te zijn, over de stemmen in je hoofd die commentaar blijven hebben. Over het constant vergelijken van jezelf met anderen en de angst die dat met zich mee brengt. Het boekje is gemaakt op A4 formaat en uiteindelijk geprint op A6 formaat waardoor het voelt als een klein kwetsbaar verhaaltje waarin iemand je meeneemt in zijn hoofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *