nieuwe hoofdstukken

Na weken van drukte, deadlines en chaos is het eindelijk tijd voor een beetje rust. Afgelopen weken was ik druk met dingen van mijn studie af te ronden, te wennen aan dit nieuwe leven in de crisis en te bedenken wat ik in de toekomst nou wil.

Deze foto van al mijn schetsboeken maakte ik voor het jaarboek. Dit zijn bijna al mijn schetsboeken van mijn studie Grafische Vormgeving de afgelopen 4 jaar. Deze schetsboeken staan zo symbool voor hoe ik gegroeid ben afgelopen jaren en ik vond het enorm leuk om zo terug te kijken. Achterin mijn boekjes staan vaak notities, gedichten en preek krabbels waardoor ik precies kan zien waar ik mee bezig was.

Ik wist dat ik eigenlijk wel graag zou willen doorstuderen om zo in een veilige omgeving mezelf door te ontwikkelen. Na op een kunstacademie te zijn afgewezen werd ik een beetje moedeloos. Ik vroeg me af of ik ooit wel zou bereiken wat ik zou willen en of ik dan volgend jaar een saaie kantoorbaan zou krijgen of ook voor mezelf bezig zou zijn. Er was zoveel onduidelijkheid maar ik mocht me focussen op 1 ding.

“Vertrouw op de HEERE met heel je hart, en steun op je eigen inzicht niet. Ken Hem in al je wegen, dan zal Híj je paden rechtmaken.”

(Spreuken 3:5‭-‬6 HSV)

Deze tekst had mijn vader laatst op een briefje geschreven en naast mijn bord gelegd toen ik een toelating had op een andere academie. Zelfs met zekerheid is de toekomst onzeker maar ik weet dat Hij deuren opent en dat ik daarop mag vertrouwen. Ik mag de weg gaan die voor me ligt en dan kom ik wel waar ik moet zijn.

Het is soms wat eng maar hoopvol ga ik de toekomst tegemoet. Eerst mijn eindexamens Grafische Vormgeving en dan op weg naar het volgende avontuur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *